guvern_2105.jpgGuvernul a decis miercuri, printr-un memorandum, deblocarea, în luna mai, a sumei totale de 135 de milioane de lei, fonduri destinate investiţiilor în infrastructura din domeniul educaţiei, informează Biroul de presă al Executivului.

„Din aceşti bani, suma de 90 de milioane de lei va fi repartizată pentru lucrări de investiţii aflate în derulare, ale căror contracte multianuale au fost încheiate anii trecuţi, cu menţiunea că lucrările se vor executa şi plăti în limita fondurilor aprobate anual prin buget. În programul anual de investiţii, anexat Legii bugetului de stat pe 2015, sunt cuprinse fonduri pentru derularea a 55 de obiective de investiţii pentru învăţământul superior şi 16 obiective de investiţii pentru învăţământul preuniversitar. De asemenea, sunt cuprinse fonduri pentru lucrări de consolidare, reabilitare, reparaţii capitale şi dotare a spaţiilor de învăţământ, cercetare şi sociale”, precizează Guvernul.

Sursa citată adaugă că „diferenţa de sumă, de 45 de milioane de lei, este destinată lansării procedurilor de licitaţie în vederea încheierii contractelor de execuţie lucrări la 21 de şcoli din cadrul Proiectului de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare şi la 17 grădiniţe din cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii”. AGERPRES