Guvernul a decis majorarea plafonului maxim pentru beneficiarii eligibili ai programului ”Euro 200” şi continuarea sa şi în 2018, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost luată o decizie privind, pe de-o parte, majorarea plafonului maxim pentru beneficiarii eligibili ai programului ‘Euro 200’ şi în acelaşi timp şi o continuare în 2018 a acestui program. Aşadar, programul ‘Euro 200’ va continua şi în acest an şi, ştiţi foarte bine, este destinat acordării unui ajutor financiar pentru elevii şi studenţii din sistemul de învăţământ public sau privat acreditat în vederea achiziţionării de calculatoare”, a declarat Nelu Barbu la Palatul Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că prin această măsură „numărul potenţialilor beneficiari creşte, asigurând astfel accesul la informaţia digitalizată şi premisele pentru dezvoltarea competenţelor TIC în rândul beneficiarilor”.

„Plafonul de venit în virtutea căruia se acordă acest ajutor financiar nu mai fusese actualizat din anul 2004. De asemenea, Guvernul a aprobat şi noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat în vârstă de până la 26 de ani care, repet, provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare”, a afirmat Barbu.

El adăugat că, de asemenea, bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru derularea programului „Euro 200” în acest an este de 12.328.000 de lei pentru un număr estimat de 13.514 beneficiari. „Vă reamintesc, anul trecut au fost cu aproximaţie 12.000 de beneficiari, iar de la debutul programului în cei 14 ani de aplicare a programului ‘Euro 200’ au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 297.000 de elevi şi studenţi”, a mai spus Nelu Barbu. AGERPRES