profesor_univ.jpgGuvernul a prorogat până la finalul lunii septembrie 2015, printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii educaţiei, termenul până la care cadrele didactice din învăţământul universitar îşi pot obţine titlul de doctor, în caz contrar urmând să îşi piardă postul în învăţământ.

„Vizează peste 1.000 de cadre didactice din universităţile româneşti care deţin titlul de asistent sau lector, respectiv şefi de lucrări, fără a avea lucrarea de doctorat finalizată. Legea educaţiei prevede că la patru ani de la intrarea în vigoare (pe 9 februarie 2015-n.r), aceste cadre didactice trebuie să părăsească sistemul educaţional”, a explicat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

El a arătat că printr-o asemenea ieşire din sistem, mediul universitar ar fi prejudiciat. „Având în vedere că aceste cadre didactice în luna octombrie 2014 au început un proces de pregătire cu studenţii, au predat lucrări practice, au predat ore de laborator, o părăsire intempestivă la o dată arbitrară (..) ar prejudicia grav sistemul educaţional în mediul universitar”, a explicat ministrul Educaţiei. AGERPRES