Absolvenţii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi la examenul naţional de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2017.

Executivul precizează că vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care au finalizat EN VIII cu media 10.

„Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educaţiei, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanţei adresate elevilor cu potenţial deosebit. Din categoria elevilor cu potenţial deosebit fac parte şi elevii care obţin media generală 10 la examenele naţionale de finalizare a ciclurilor de învăţământ gimnazial şi liceal”, se mai arată în comunicat. AGERPRES