HEInnovate – Proiectul pilot lansat la București de Conferința Rectorilor Danubieni, pe 13 martie

heinnovate_logo.jpgÎn perioada 13-14 martie 2015, sub egida Conferinței Rectorilor Danubieni (Dabues’ Rector Conference) și a Direcției Generale pentru Educație și Cultură a Comisiei Europene, va avea loc la București, la Casa Dunării, Workshopul “HEInnovate”. Manifestarea este prima dintr-o serie de două workshop-uri consecutive, al doilea urmând a se desfășura pe 4 noiembrie 2015, la Universitatea Maribor din Slovenia.

HEInnovate reprezintă un proiect pilot de autoevaluare, dedicat Instituțiilor de învățământ superior care doresc să adopte o strategie antreprenorială și care să le permită o îmbunătățire a potențialului lor actual de inovare în această direcție. Obiectivele acestei manifestări sunt: familiarizarea participanților cu instrumentele și facilitățile oferite de platforma HEInnovate precum și detalierea avantajelor de care pot beneficia instituțiile de învățământ superior în identificarea punctelor tari și a punctelor slabe ale instituțiilor participante privitor la managementul antreprenorial.

Discuțiile au ca scop stabilirea unui plan strategic de acțiune, iar concluziile autoevaluării urmează a fi definitivate în noiembrie 2015, la următorul workshop HEInnovate. Participarea pentru membrii DRC este gratuită. Universitățile care doresc înscrierea în DRC pot trimite dosarul cu recomandarea Conferinței Rectorilor din Romania la www.drc-danube.org sau la adresa rector@usamvcluj.ro.

Pentru detalii privind programul și înregistrarea la workshop, vizitați site-ul www.drc-danube.org.

Workshopul va avea loc la Casa Dunării (Haus der Donau) din București, în colaborare cu USAMV București și va avea o capacitate maximă de 20 persoane (rectori, prorectori, decani). Organizarea evenimentului în România se va desfășura sub auspiciile președintelui Conferinței Rectorilor Danubieni, prof. dr. Doru Pamfil, Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.