henri paul.jpgAmbasadorul Franţei în România, Henri Paul, consideră că în România nu sunt multe locuri de dialog între universităţi şi întreprinderi, acest aspect fiind perceput ca fiind o lipsă în pregătirea studenţilor. Ambasadorul a afirmat că în România întreprinderile fac, practic, unele formări ale studenţilor.

„În România este un învăţământ superior încă de bună calitate şi, pe de altă parte, întreprinderi care vor să se dezvolte şi care au nevoie de mână de lucru pregătită. Este exact lucrul care lipseşte. Franţa este aici pentru a ajuta, e prima ţară care primeşte studenţii români. Auzim de 5.000 de studenţi români în Franţa. Nu ştiu dacă este o sumă corectă. În orice caz, sunt mulţi români care studiază în Franţa”, a declarat diplomatul francez, la cea de-a doua ediţie a Întâlnirilor dintre Universităţi / Societăţi, pe tema Tehnologiilor de vârf şi inovaţiei desfăşurată luni la Institutul Cultural Francez.

El şi-a manifestat convingerea că România poate fi un campion al inovaţiei şi tehnologiilor înalte, cu condiţia de „a rezolva unele probleme”. Potrivit ambasadorului, România are o diferenţă mare între capacitatea întreprinderilor şi dezvoltarea tehnologiilor, între cele două ţări existând o problemă de birocraţie care ar putea fi depăşită dacă statul s-ar implica mai mult.

„Statul român ar trebui impulsionat să se implice în dezvoltarea tehnologiilor noi. Ni s-a părut util să organizăm acest eveniment, pentru a discuta despre inovaţie şi tehnologii înalte. De această întâlnire s-au interesat întreprinderi româneşti şi franceze”, a mai spus Henri Paul. Întâlnirea de luni este cea de-a doua din acest an între întreprinderi şi universităţi, şi a fost prilejuită de Salonul internaţional universitar din România RIUF 2010 organizat la sfârşitul săptămânii trecute. Întâlnirea dintre Universităţi şi Societăţi, pe tema: „Tehnologiile de vârf şi inovaţia: ce parteneriate trebuie găsite pentru excelenţă”, este organizată de către Ambasada Franţei în colaborare cu Espace Campus France din Bucureşti. AGERPRES