univ_vest_timisoara.jpgUniversitatea de Vest din Timişoara, prin Facultatea de Drept, organizează în această săptămână ediţia 2014 a Hexagonului Facultăţilor de Drept (de stat) din România, cel mai important concurs naţional studenţesc în domeniul dreptului din ţara noastră. La acest eveniment de tradiţie, care a debutat miercuri seară, participă reprezentanţi ai celor şase facultăţi membre ale Hexagonului Facultăţilor de Drept din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Timişoara).

„Ceea ce reuneşte aceste facultăţi este preocuparea pentru excelenţă în domeniul învăţământului juridic, exigenţa în selecţia, pregătirea şi evaluarea studenţilor şi responsabilitatea faţă de viitorul lor. Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învăţământ, activităţi ştiinţifice comune, dar şi prin organizarea concursului studenţesc Hexagonul Facultăţilor de Drept, care se desfăşoară în fiecare an în una dintre facultăţile membre”, a declarat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Concursul constă în trei probe ştiinţifice (Drept civil, Drept penal şi Drept constituţional) şi patru probe sportive (şah, fotbal, streetball şi tenis de masă). Manifestarea reuneşte peste 130 de studenţi şi 40 de profesori de la cele şase facultăţi. La actuala ediţie a Hexagonului va participa, în premieră, la probele ştiinţifice, şi o echipă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. AGERPRES