hp-logo.jpgHP anunta lansarea HP SWFScan, un instrument menit sa ajute dezvoltatorii de aplicatii Flash sa isi protejeze website-urile si aplicatiile ce prezinta vulnerabitati si sa reduca riscul ca hackerii sa acceseze datele importante.

Pe masura ce companiile isi modernizeaza aplicatiile pentru a oferi utilizatorilor o mai buna navigare online, acestea aleg sa utilizeze technologiile Web 2.0, inclusiv Platforma Adobe Flash. Cu programul Adobe Flash Player utilizat de mai mult de 98% dintre computerele conectate la Internet din lume, este absolut necesar ca aplicatiile create cu tehnologia Flash sa fie sigure.

HP SWFScan permite creatorilor de Flash sa ofere un cod mult mai sigur, fara a fi experti in securitate. Instrumentul SWFScan este primul de acest gen care verifica aplicatiile Flash si executa o analiza statica pentru a intelege comportamentul acestora. Acest lucru permite identificarea vulnerabilitatilor care se ascund intr-o aplicatie si care nu pot fi detectate cu metodele dinamice traditionale.

Cu HP SWFScan, dezvoltatorii programelor Flash pot:

– sa verifice existenta unor vulnerabilitati cunoscute de siguranta care sunt vizate de hackeri. Aici sunt incluse datele confidentiale neprotejate, vulnerabilitatile unor scripturi de aplicatii web si datele introduse de utilizator care nu ajung sa fie validate.

– sa rezolve rapid problemele prin evidentierea punctelor vulnerabile din codul sursei si printr-o indrumare solida asupra modului de rezolvare al problemelor de securitate.

– sa verifice conformitatea cu cele mai bune solutii de securitate.

“Platforma Adobe Flash este folosita din ce in ce mai mult de catre marile companii de media si de asemenea, pentru aplicatiile business – critical. Lucram cu HP pentru a fi siguri ca avem instrumentele necesare ca sa asiguram un continut sigur si pentru a ne proteja clientii,” a declarat Brad Arkin, director de securitate si confidentialitate ale produselor, Secure Software Engineering Team, Adobe.

Un exemplu de vulnerabilitate de securitate pe care solutia HP SWFScan le poate preveni este accesul la informatiile confidentiale al unor persoane neautorizate. Dezvoltatorii de Flash creaza deseori fara intentie puncte vulnerabile prin codarea informatiilor de acces ca parolele, coduri de criptare sau bazele de date direct in aplicatia lor. In acest film, se demonstreaza cum hackerii pot exploata aceasta vulnerabilitate.

O versiune gratuita a HP SWFScan poate fi descarcata de pe site-ul www.hp.com/go/swfscan.