bacalaureat.jpgAproape cinci sute de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara preferă să amâne examenul de Bacalaureat din această vară, motiv pentru care nu s-au înscris la sesiunea care va începe peste o săptămână. Între cei cinci sute de absolvenţi se numără elevi care au rămas corigenţi, dar şi tineri care au apreciat că nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru Bacalaureat.

“Pe ansamblul judeţului Hunedoara, la examenul de Bacalaureat s-au înscris 4.901 elevi. Dintre aceştia, 965 provin din promoţiile anterioare, iar restul de 3.936 sunt absolvenţi ai liceului din acest an”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, prof. Marta Mate.

Cele patru examene de evaluare a competenţelor lingvistice la disciplinele limba română, limba maternă, limba de circulaţie internaţională şi cele digitale vor începe pe 10 iunie şi se vor desfăşura la sediile fiecărui liceu. Probele scrise, care vor începe pe 1 iulie, vor avea avea loc în 15 centre de examinare din judeţul Hunedoara, special pregătite în acest scop. AGERPRES