Hunedoara: peste 2.800 de copii vor învăţa în clasa pregătitoare

clasa pregatitoare.jpgPeste 2.800 de copii din judeţul Hunedoara sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare, în viitorul an şcolar, aceştia urmând să înveţe în 210 clase care vor fi puse la dispoziţia lor, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Hunedoara.

“În judeţul Hunedoara au fost recenzaţi de cadrele didactice un număr de 2.828 de copii care îndeplinesc vârsta de şcolarizare. Aceştia vor învăţa în 210 clase, dintre care 125 vor fi de sine stătătoare, iar 85 vor funcţiona în regim simultan”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Hunedoara, prof. Marta Mate.

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare au început marţi şi vor continua până pe 22 aprilie, părinţii având posibilitatea să facă acest lucru şi online. În acest interval de timp, corespunzător primei etape de înscriere, vor fi realizate şi evaluările psihosomatice în cazul preşcolarilor care împlinesc vârsta de şase ani, după data de 1 septembrie.

Părinţii care doresc să obţină mai multe informaţii despre înscriere au la dispoziţie serviciul TelVerde la numărul de telefon 0800816254.AGERPRES