Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că au sosit echipamentele pentru centrele educaţionale online şi că 89 de persoane s-au oferit voluntar să le şi monteze pentru a deveni funcţionale. Potrivit sursei citate, contractul, în valoare de peste 7,49 milioane de lei, cuprinde furnizarea a 1.250 de echipamente complete pentru predare online.

„Vă asigur că vom reuşi astfel să echipăm astfel toate sălile de clasă din municipiul Iaşi începând cu clasele a V-a şi până la clasele seral. În ceea ce priveşte învăţământul primar, la momentul declanşării licitaţiei era obligatoriu faţă în faţă. Între timp, datorită condiţiilor de creştere a indicilor de infectare, şi ei au trecut la online. Într-o evaluare pe care am făcut-o la nivelul întregului învăţământ, cele 1.290, pentru că 40 erau luate, sunt suficiente ca şi ei să poată să le folosească pentru că nu au loc în continuu cursuri la toate clasele şi pe tot parcursul săptămânii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a precizat că sumele care se vor cheltui în vederea achiziţionării acestor echipamente vor fi recuperate în urma accesării unor fonduri europene iar implementarea se va face cu ajutorul voluntarilor.

„Implementarea se va face folosind voluntari. Spre marea noastră bucurie, am primit 89 de solicitări de înscriere din partea membrilor comunităţii IT ca voluntari. Dintre aceştia, 64 şi-au dat datele complete. Voluntarii activează în diferite domenii, de la învăţământul preuniversitar, o parte vin de de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, de la Informatică, alţii de la Universitatea Tehnică. Avem şi voluntari de la companiile IT din mediul privat. Le mulţumesc pentru acest exemplu de implicare în viaţa comunităţii”, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES