Iaşi: Meditaţii gratuite pentru cei care vor să devină farmacişti

Absolvenţii de liceu care vor să susţină examenul de admitere la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi pot beneficia, în perioada 28 august – 13 septembrie, de meditaţii gratuite.

Cursurile gratuite de pregătire pentru admiterea în sesiunea de toamnă la Facultatea de Farmacie sunt organizate şi susţinute de cadrele didactice ale instituţiei.

Astfel, absolvenţii de liceu care vor să devină farmacişti vor fi meditaţi gratuit la disciplinele de Chimie organică şi Biologie vegetală, în perioada 28 august – 13 septembrie, fiecare curs fiind susţinut între orele 09,00 – 13,00.

“În urma confirmării locului de către candidaţii admişi în sesiunea iulie, la Facultatea de Farmacie au rămas disponibile 78 de locuri cu taxă pentru concursul de admitere din septembrie. De aceea, dorim să venim în sprijinul tinerilor care vor să îmbrăţişeze nobila profesie de farmacist. Cei interesaţi se pot înscrie gratuit pe site-ul universităţii”, a declarat decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Iaşi, Lenuţa Profire.

Pentru cei care vor să susţină admiterea în sesiunea de toamnă, conducerea UMF “Gr T Popa” din Iaşi va organiza o sesiune de examinare pe 20 septembrie, perioada înscrierilor fiind între 14 şi 16 septembrie, iar validarea rezultatelor pe 25 septembrie.

Înscrierea se va desfăşura în două etape, una dintre acestea constând în completarea formularului de înscriere online, termenul limită fiind pe 16 septembrie, ora 11,00. În cea de-a doua etapă, candidaţii vor trebui să îşi depună dosarul la centrele de înscriere amenajate la fiecare facultate, în perioada 14 – 15 septembrie, între orele 09,00 – 14,00, iar pe 16 septembrie între orele 09,00 – 12,00.

Candidaţii care nu au acces la internet au la dispoziţie calculatoare la Biblioteca UMF. AGERPRES