Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, a declarat ca in unele unitati de invatamant lucrarile de igienizare nu vor fi finalizate pana la inceputul anului scolar, mai ales ca sunt scoli unde nici nu au demarat astfel de lucrari.

Aurel Simionescu a mai spus ca directorii unitatilor de invatamant care nu vor isi vor primi elevii in bune conditii la inceput de an scolar ar trebui destituiti, pentru lipsa de implicare in actul managerial, mai ales ca au avut banii necesari efectuarii lucrarilor de igienizare.

„Sunt scoli care nici pana la aceasta data nu au pornit lucrarile. De exemplu, din 22 de scoli si gradinite pe care le-am vazut, in patru nu se incepusera lucrarile. I-am atentionat, le-am spus o data, de doua ori, de trei ori. Avem fondurile asigurate, mergem pe programul intocmit de directori, iar daca lucrarile nu vor fi gata, directorii respectivi ar trebui destituiti”, a declarat Simionescu.

Primarul de Braila a mai spus ca este suparat si pe constructorii braileni, care se plang de efectele crizei, dar nu s-au aratat interesati sa castige milioanele de euro alocate pentru pregatirea unitatilor de invatamant, licitatiile fiind castigate in majoritate de firme din alte judete. Din 376 de institutii de invatamant existente in judetul Braila, 73 sunt pe raza municipiului Braila, 27 dintre acestea fiind gradinite, 28 scoli generale, 14 licee si grupuri scolare si patru colegii.