curatenie scoala.jpgLucrarile de reparatii, intretinere si igienizari din gradinitele, scolile si liceele din Braila vor costa, anul acesta, potrivit primarului de Braila, Aurel Simionescu, aproximativ trei milioane de euro.

Primarul Brailei a avut o intalnire cu directorii de scoli si cu reprezentantii conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, in cadrul careia a atras atentia asupra modului in care se vor cheltui banii proveniti de la bugetul local si cel de stat, si a solicitat ca, pana la inceputul lunii septembrie, unitatile de invatamant sa fie pregatite pentru inceputul anului scolar.

„Am rugat directorii de scoli sa isi gestioneze foarte bine acesti bani, pentru ca nu suntem in situatia in care sa fie foarte multi si sa ii aruncam pe fereastra. Nu doresc ca, la data de 1 septembrie, sa mai avem inca o luna de zile de muncit in scoala cu inlocuit, vopsit, varuit si curatat”, a declarat Aurel Simionescu. Primarul Aurel Simionecu a precizat ca, in functie de solicitari si necesitati, unitatile de invatamant din municipiu au primit sume cuprinse intre 50.000 de lei si 800.000 de lei.