Peste 3.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice cu ocazia deschiderii noului an de învăţământ universitar, aceştia urmând să fie prezenţi în zona universităţilor şi a campusurilor studenţeşti atât pentru prevenirea faptelor antisociale, cât şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

„Cu ocazia deschiderii anului universitar 2014-2015, Poliţia Română a luat măsuri de suplimentare a forţelor din teren pentru menţinerea ordinii publice şi fluidizarea traficului rutier în zona universităţilor şi a campusurilor studenţeşti. Astfel, suplimentar faţă de dispozitivul curent, 3.029 de poliţişti vor acţiona pentru siguranţa studenţilor şi a cadrelor universitare”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române remis marţi AGERPRES.

Din totalul forţelor angrenate, 2.376 de poliţişti sunt de la ordine publică, 591 sunt poliţişti rutieri şi 62 de poliţişti sunt din cadrul altor structuri.

„Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente în zona universităţilor şi a campusurilor, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului. AGERPRES