Peste 500 de participanți au fost prezenți la prima ediție din acest an a întrunirii comunității de directori și profesori din învățământul preuniversitar. Webinarul a avut ca temă impactul școlii online asupra relației profesor-elev-părinte și care sunt soluțiile pentru ca acestă relație să se desfășoare în cele mai bune condiții.  

Pentru ca învățarea online să fie desfășurată în condiții care să imite formatul fizic, a fost nevoie de o implicare mult mai mare din partea părinților în actul educațional. Dacă pentru copii mai mari, acest lucru a fost mai ușor de realizat, elevii de vârste mai mici au avut nevoie de mai mult suport pentru a-și finaliza lecțiileAcest lucru a făcut necesară nevoia de comunicare continua dintre profesori și părinți. 

Invitații noștri – Iulian Cristache, președinte al Asociației de părinți din învățământul preunivesitar și Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor – ne-au prezentat perspectivele părinților și al elevilor în ceea ce privește obiectivele educaționale ale anului școlar în curs și cum se pot atenua problemele întâlnite în cadrul sistemului de predare online. Reprezentanții corpului profesoral au susținut dificultățile cu care s-au confruntat în perioada predării online șila fel ca elevii, își doresc revenirea cât mai promtă la școală.  

Cu toate acestea, revenirea în format fizic este dificil de realizat, fiind necesare de îndeplinit o serie de condiții mai stricte și fiind nevoie de personal medical în fiecare unitate.  Ediția următoare a webinarului va aduce în discuție ce trebuie făcut din acest punct de vedere pentru a reveni cât mai repede la școală. 

Întâlnirea a fost realizată cu sprijinul partenerilor Alliance Healthcare, Alphega și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.