bacau_univ_alecsandri.jpgDepartamentul de Consiliere Profesională şi Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău a desfăşurat în perioada 2 – 20 decembrie, a IV-a ediţie, de la lansarea sa în iarna anului 2007, a campaniei „Împreună în bucuria dăruririi”. Aceasta s-a finalizat pe 21 decembrie, în Aula „Vasile Alecsandri” a universităţii, cu activitatea „Întâlnire în prag de seara cu …spiritul copilăriei”.

Scopul acţiunii este întrajutorarea unor copii nevoiaşi din oraşul şi judeţul Bacău, ca rezultat al responsabilizării şi implicării studenţilor. Dorinţa declarată a organizatorilor şi a partenerilor acestora, Şcoala cu clasele I-VIII „Constantin Platon” Bacău, Şcoala de Arte şi Meserii Agăş, Liceul cu Program Sportiv Bacău este aceea de a aduce un zâmbet pe chipurile unor copii mai puţin norocoşi, şi, în funcţie de posibilităţi, şi al unora dintre studenţi, poate ei înşişi, la rândul lor, părinţi.

Pentru realizarea acestui demers, studenţii şi profesorii instituţiei de învăţământ superior împreună cu partenerii lor au desfăşurat activităţi care au vizat: colectarea de hăinuţe, jucării, rechizite, sume mici de bani; identificarea cazurilor sociale care pot fi beneficiarii campaniei; cumpărarea de cadouri utile copiilor din sumele colectate, realizarea unui program artistic pentru activitatea finală, asigurarea întâlnirii dintre Moş Crăciun şi copiii beneficiari.

„Apropierea Crăciunului este un timp al bucuriei, al re-trăirii momentului magic al naşterii Mântuitorului, clipă ce ar trebui să amintească fiecăruia dintre noi valoarea altruismului şi dragostei creştineşti, să determine diminuarea egoismului şi aplecarea către aproapele nostru mai puţin dăruit cu bucurii, implicarea în viaţa comunităţii şi exerciţiul comuniunii”, a subliniat directorul Departamentului de Consiliere Profesională, conf. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu.