scoala_reabilitare.jpgPrimaria Capitalei a adjudecat in aceasta luna licitatiile pentru reabilitarea a 35 de scoli incluse in programul finantat de Banca Europeana de Investitii, scoase la licitatie la sfarsitul lunii ianuarie, si se afla in procedura de finalizare a licitatiilor pentru alte 22 de scoli.
Directorul general al Directiei de investitii, Bogdan Hreapca, a declarat ca municipalitatea a stabilit deja impreuna cu directorii scolilor si cu constructorii un program de lucru pe perioada verii, astfel incat sa se execute lucrarile operativ si sa nu afecteze cursurile elevilor.

Pentru cele 22 de scoli s-au inscris 180 de firme interesate si se vor selectiona 8 pe fiecare pachet, care vor primi caietul de sarcini pe partea tehnica si financiara, a spus Hreapca, care a aratat ca procedura de atribuire trebuie sa se termine pana pe 15 iunie si in maximum o luna sa fie declarati castigatorii. „Cu certitudine, anul acesta se vor incheia o parte din lucrarile incepute si altele de refacere, care nu implica executii de consolidare. Mai greu va fi la Scoala Centrala, care ridica problema ca este monument istoric si va fi nevoie de obtinerea unor avize de la Ministerul Culturii pe parcursul lucrarilor. Vom fi conditionati si de ei, dar am discutat cu reprezentantii ministerului si inspectoratului scolar pentru a nu se intarzia mult”, a mai afirmat Hreapca.

La Scoala Centrala a fost semnat contractul si va trebui sa fie gata consolidata si renovata intr-un an si jumatate. Constructorii in termen de 20 de zile trebuie sa prezinte graficul de lucrari. Reprezentantul municipalitatii a adaugat ca la nivelul Primariei Capitalei s-a stabilit o procedura care sa scurteze procedura de plata a executiilor, pentru a nu se mai inregistra intarzieri mari. Termenul pentru circuitul documentelor a fost stabilit la 52 de zile.