Patruzeci de posturi de învăţători au rămas neocupate în judeţul Brăila, cu câteva zile înaintea începerii noului an şcolar, potrivit unei situaţii prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Deficitul de învăţători se întâlneşte în mediul rural, la clasele din învăţământul primar, ISJ urmând să ocupe aceste posturi cu pensionari, suplinitori calificaţi care nu au susţinut examenul de titularizare sau personal în curs de calificare.

În anul şcolar 2012-2013, la nivelul judeţului Brăila, au fost angajaţi peste 750 de învăţători, din care 124 numai pentru clasele pregătitoare, care beneficiază în majoritate de cadre titulare. „La clasele pregătitoare avem în special titular, aşa cum ni s-a transmis de la minister. Pentru posturile rămase vom mai da un concurs de ocupare pentru suplinitorii calificaţi care nu au susţinut examenul naţional de titularizare sau pentru cei care sunt în curs de calificare”, a declarat inspectorul pentru învăţământ primar din ISJ Brăila, Ecaterina Boniciu. AGERPRES