bacalaureat6.jpgProcentul de promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat este, în Harghita, de 33,11%, cele mai slabe rezultate fiind obţinute la fizică şi matematică. Datele prezentate miercuri de Inspectoratul Şcolar Harghita arată că la simulare au participat 2932 de elevi din cei 3026 înscrişi, fiind corectate 10.769 de lucrări.

Cele mai mici note au fost obţinute la fizică, unde au promovat doar 9.71 la sută dintre elevi şi la matematică unde 25,68% dintre candidaţi au reuşit să obţină o notă de trecere.
Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a declarat, într-o conferinţă de presă, că cele mai bune rezultate au fost obţinute de către liceele vocaţionale şi teoretice, existând şi trei licee care au obţinut procent de promovare zero la simularea bacalaureatului. Bartolf Hedvig nu a vrut să dezvăluie numele acestor licee, pentru a nu-i demotiva pe elevi şi a subliniat că rezultatele se pot îmbunătăţi până la examenul din vară.

„Considerăm că această simulare ne-a dat un prim semnal despre nivelul de pregătire al elevilor noştri. O imagine mult mai clară vor avea în urma celei de-a doua simulări, deoarece atunci se vor aplica subiecte şi bareme unice la nivel de judeţ şi, în plus, vor fi simulate şi probele orale şi practice”, a spus inspectorul şcolar general.

Aceasta a subliniat că s-a dorit ca elevii să se familiarizeze din timp cu „acest examen important şi serios şi viaţa lor”, să înveţe să se încadreze în timp, să cunoască structura şi gradul de dificultate al subiectelor, să cunoască ce şi cât trebuie să ştie pentru a obţine o notă de trecere. Anul trecut, la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, procentul de promovabilitate a fost, în Harghita, de 31 la sută, cel mai slab rezultat înregistrat în ultimii ani. AGERPRES