Numărul de 6.500 de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare în judeţul Constanţa este mai mare decât cel al copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, până în prezent fiind ocupate aproape 5.000 dintre acestea, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit acestora, până la ora actuală au fost înregistrate aproape 5.500 de cereri de înscriere în învăţământul primar (4.996 – clasa pregătitoare, 450 – clasa I) pentru anul şcolar 2013-2014. Dintre formularele completate pentru clasa pregătitoare, circa 4.800 au fost validate la secretariatele unităţilor şcolare unde au aplicat părinţii.

„Dintre cele 288 de cereri introduse on-line, au fost confirmate, prin prezentarea la unitatea şcolară, 256. Menţionăm că pentru a putea fi luate în considerare toate cererile completate on-line trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii”, a precizat, printr-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Conform metodologiei şi calendarului pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2013-204, părinţii pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar, în prima etapă, până pe 22 aprilie. Lista copiilor înscrişi, după prima etapă, se va afişa în 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor şi pe cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publicată pe 24 mai. Unităţile şcolare sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere. AGERPRES