Doar trei elevi din judeţul Hunedoara, absolvenţi de gimnaziu, au rămas nerepartizaţi la liceu, în urma primei etape de repartizare electronică, în condiţiile în care în sistem mai sunt disponibile 900 de locuri pentru clasa a IX-a.

“În judeţul Hunedoara, 3.175 de elevi au depus cereri pentru înscrierea în clasa a IX-a. Dintre aceşti elevi, doar trei au rămas nerepartizaţi pentru că nu au trecut suficiente opţiuni pe fişe. Ei vor putea să fie repartizaţi la un liceu în cea de-a doua etapă, care va avea loc în 25 iulie”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Hunedoara, prof. Marta Mate.

Pe de altă parte, în judeţul Hunedoara au mai rămas libere circa 900 de locuri în licee, acestea urmând să fie ocupate în etapele următoare. Pe aceste locuri este posibil să fie repartizaţi şi cei peste 400 de elevi care nu au încă situaţia şcolară încheiată sau au rămas corigenţi.

În ceea ce priveşte liceele căutate de elevi, acestea sunt Colegiul Naţional “Decebal” din Deva, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Petroşani şi Colegiul Naţional “Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, instituţii de învăţământ care au raportat şi cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat din acest an. AGERPRES