bacalaureat9.jpgRezultatele simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat din acest an, în judeţul Olt, sunt mai bune faţă de 2013, ponderea notelor peste 5 fiind mai mare la limba şi literatura română şi la proba la alegere a profilului, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, inspectorul şcolar Mirela Paraschiv.

Aceasta a precizat că la clasa a XII-a la proba de limba şi literatura română proporţia notelor peste 5 a fost de 49,35%, la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) 35,78 %, iar la proba la alegere a profilului – 49,26 %. La clasa a XI-a, 41,54% din notele la limba şi literatura română au fost mai mari de 5, în timp ce la proba obligatorie a profilului proporţia notelor peste 5 a fost mai mică, de 28,8%.

„Rezultatele simulărilor sunt mai bune faţă de cele din 2013, cât şi faţă de examenul de bacalaureat de anul trecut, în judeţ. Vor fi analize ale acestor rezultate în fiecare liceu, ele vor fi discutate cu elevii, cu părinţii, în comisiile metodice, astfel încât la examen promovabilitatea să fie mai mare. Se vor întocmi grafice de pregătire suplimentară a elevilor în şcoală. Începând din acest week-end, elevii care vor susţine bacalaureatul anul acesta sunt aşteptaţi la pregătire suplimentară cu profesori de la Universitatea din Craiova”, a spus Mirela Paraschiv.

Anul trecut, aproximativ 30% dintre elevii de liceu din judeţul Olt care au participat la simularea examenului de bacalaureat au reuşit să obţină note peste 5. Potrivit inspectorului şcolar Gabriela Şerban, numărul total de elevi înscrişi până în prezent la programele de pregătire suplimentară cu profesori universitari este de 1.519, majoritatea fiind de la licee din Slatina.

Pregătirea suplimentară gratuită a liceenilor este posibilă datorită unui parteneriat încheiat între inspectoratele şcolare din judeţele din Oltenia cu Universitatea din Craiova. Profesorii universitari se vor deplasa în judeţul Olt, la Slatina şi Caracal, la fiecare sfârşit de săptămână, până la finele lunii mai, pentru cursuri de pregătire suplimentară sau remedială pentru elevii din clasele terminale de liceu. AGERPRES