Aproape 2.000 de cadre didactice de la peste 160 de unităţi de învăţământ au participat, luni, în Piaţa Dacia, timp de două ore, la un miting de protest faţă de neacordarea sporurilor salariale obţinute în justiţie.

Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar ”Ion Neacşu” din Buzău şi face parte din prima dintre cele trei zile de proteste care se vor desfăşura în faţa principalelor instituţii publice din municipiu, în paralel cu suspendarea cursurilor pentru a doua săptămână consecutiv.

”Este o mare nedreptate ceea ce se întâmplă cadrelor didactice, vrem să ni se respecte drepturile salariale de la 31 decembrie 2009. Dacă nu ni se dă satisfacţie, marţi vom picheta Inspectoratul şcolar iar miercuri vom fi prezenţi, din nou, în Piaţa Dacia şi vom continua cu un marş de protest până în faţa sediilor Prefecturii şi a Consiliului judeţean”, a declarat, pentru AGERPRES, Ion Dobre, liderul SIP Buzău.


Georgeta Tudorică, lider de sindicat la Şcoala Normală ”Spiru Haret” a declarat, la rândul său, că mai mulţi profesori sunt pregătiţi să intre vineri în greva foamei iar guvernanţii mai au timp până atunci să găsească rezolvarea problemei.
Potrivit sursei citate, cei 6.000 de sindicalişti vor suspenda cursurile pentru a doua săptămână consecutiv, fapt care va afecta 50.000 de elevi din cele 167 de unităţi de învăţământ.

În urmă cu o săptămână, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Buzău a decis suspendarea cursurilor, în perioada 16-19 martie, în semn de protest faţă de neacordarea, în luna martie, a sporurilor salariale de 33 la sută obţinute prin hotărâri judecătoreşti, iar vineri, 19 martie, în cadrul unei şedinţe extraordinare organizate în amfiteatrul Colegiului Mihai Eminescu din Buzău, 130 de lideri de sindicat au hotărât continuarea suspendării cursurilor, în perioada 22-26 martie dar şi organizarea, în paralel, a unor acţiuni de stradă. AGERPRES