Aproximativ 21.000 de candidați s-au înscris la programele de studii universitare de licență ale Universității din București, înregistrându-se o medie de 4,6 candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, a informat unitatea de învățământ. Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la toate cele 19 facultăți din cadrul univeristății s-au încheiat miercuri. În urma opțiunilor absolvenților de Bacalaureat, facultățile au raportat 20.812 de candidați înscriși la studii universitare de licență.

La Facultatea de Administrație și Afaceri sunt 7,5 candidați/loc, cele mai căutate specializări fiind: Administrarea Afacerilor (10,1 candidați/loc), Marketing (7,3 candidați/loc), Business Administration (7,2 candidați/loc).

La Facultatea de Biologie sunt 4,1 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Biochimie (5,6 candidați/loc), Biologie (4,8 candidați/loc).

Pentru Facultatea de Chimie vor concura 2,6 candidați/loc, cele mai căutate specializări fiind: Chimie medicală (7,1 candidați/loc) și Chimie farmaceutică (3,3 candidați/loc).

La Facultatea de Drept sunt 4,5 candidați/loc, la cea de Fizică — 1,4 candidați/loc, la Filosofie — 1 candidat/loc.

La Geografie — 6,9 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Geografia Turismului (8,3 candidați/loc), Hidrologie-Meteorologie (8 candidați/loc), Planificare teritorială (7,9 candidați/loc), Geografie (7,7 candidați/loc), Cartografie (7,3 candidați/loc). Absolvenții de liceu nu s-au înghesuit la Facultatea de Geologie și Geofizică, unde este e un candidat pe loc.

În schimb, la Facultatea de Istorie sunt 4,2 candidați/loc, cei mai mulți la Relații Internaționale și Studii Europene (7,1 candidați/loc) și Istorie (3,1 candidați/loc).

La Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării sunt 6,5 candidați/loc, tinerii preferând specializări ca Publicitate (10,3 candidați/loc), Jurnalism (5,9 candidați/loc), Comunicare și Relații Publice (5,3 candidați/loc).

La Facultatea de Litere s-au înscris 2,7 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Limba și Literatura Română — Limbă și Literatură Modernă (4 candidați/loc), Comunicare și Relații Publice (3 candidați/loc).

Concurență mare este la Facultatea de Limbi Străine, unde sunt 7,9 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (71,7 candidați/loc), Limbă și Literatură Portugheză (24,4 candidați/loc), Limbă și Literatură Italiană (22,6 candidați/loc), Limbă și Literatură Rusă (16,6 candidați/loc), Studii Americane (11,9 candidați/loc).

Și la Facultatea de Matematică și Informatică s-au înscris mulți: 7,2 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Calculatoare și tehnologia informației (17,3 candidați/loc), Informatică (4,8 candidați/loc).

La Facultatea de Psihologie și științele Educației sunt 4,2 candidați/loc, cele mai căutate specializări au fost: Psihologie (8,4 candidați/loc), Pedagogia învățământului primar și preșcolar (3,6 candidați/loc).

Potrivit Universității din București, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială s-au înscris 4,5 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Resurse Umane (9,4 candidați/loc), Sociologie (3,9 candidați/loc), Asistență Socială (3,8 candidați/loc).

De asemenea, la Facultatea de Științe Politice sunt 2,2 candidați/loc, cei mai mulți la Relații Internaționale și Studii Europene în limba engleză (3,5 candidați/loc), Studii de Securitate (3 candidați/loc).

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ — un candidat pe un loc, la fel și la Facultatea de Teologie Baptistă și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Fiecare facultate a decis asupra propriei modalități de admitere la studii universitare de licență: examen, media de la bacalaureat, media de la bacalaureat și eseu motivațional și formulă mixtă, mai informează Universitatea din București.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea din București a oferit candidaților cazare gratuită în căminele proprii, 167 de candidați și 28 de însoțitori au optat pentru un loc în căminele UNIBUC. A doua sesiune de admitere la facultățile UNIBUC va fi organizată în perioada 1 — 20 septembrie. AGERPRES