Un numar de 20 de firme din Brasov, care lucreaza la reabilitarea institutiilor de invatamant din municipiul resedinta de judet si din judet, si-au incetat activitatea, pentru ca nu si-au incasat banii prevazuti in contract.

Managerii firmelor sustin ca, pana nu vor primi sumele cuvenite, nu mai fac niciun fel de lucrari, avand in vedere ca, pentru a cumpara materialele necesare, unii dintre ei au fost obligati sa recurga la fondurile proprii.

In acest context, 15 scoli au ramas cu lucrarile neterminate, cum ar fi cazul Liceului maghiar „Aprily Lajos” sau al Colegiului National „Unirea” din Brasov, unde elevii sunt nevoiti sa invete in doua schimburi. Lucrarile sunt foarte complexe la cele doua institutii de invatamant si nu au putut fi gata pana la inceperea anului scolar din cauza lipsei fondurilor.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Brasov, prof. Diaconu Vasilica, a precizat ca sunt promisiuni de la Ministerul Invatamantului ca, saptamana viitoare, vor fi primite toate sumele restante. „Am facut nenumarate demersuri in acest sens. Din suma de 100 de milioane de lei solicitati in luna august, pentru a putea plati firmele care au efectuat lucrari, am primit doar 18%. Speram ca, saptamana viitoare, vom primi banii, astfel incat sa putem plati firmele, pentru ca, in caz contrar, vom ramane cu santierele in scoli mult si bine”, a spus Vasilica Diaconu.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a aratat ca, din bugetul primariei, s-au achitat numeroase lucrari efectuate in scoli, „dar si ministerul trebuie sa plateasca sumele pe care le-a promis. Eu sunt dispus sa sustin in continuare, din bugetul primariei, anumite investitii in invatamant, insa si ministerul are partea sa de contributie”, a spus George Scripcaru.