univ lucian blaga.jpgPentru prima dată la Universitatea de stat „Lucian Blaga” din Sibiu a luat fiinţă, luni, prima platformă de doctorate în teatru, artele spectacolului şi managementul cultural, ceea ce pune bazele unei viitoare Şcoli Doctorale, la care coordonatoare să fie chiar coordonatoarea de astfel de doctorale de la Sorbona, Catherine Naugrette, directoarea Şcolii Doctorale de Arte şi Media de la Universitatea Sorbonne Nouvelle, a anunţat într-o conferinţă de presă preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac.

”E un moment foarte important pentru viitorul Sibiului (…), este prima platformă în artele spectacolului şi în management cultural, care se face la modul excepţional, cu parteneri din toată lumea. Faptul că am semnat un protocol cu Sorbona trei, care are în spate 11 mari universităţi francofone şi care acceptă să devină colaboratori direcţi. Coordonatoarea Şcolii Doctorale de la Sorbona vine la Sibiu să conducă doctorate şi să întemeiem această şcoală”, a anunţat Constantin Chiriac.

Întrebat de când se vor putea face înscrieri la Şcoala Doctorală în Teatru de la Sibiu, cu coordonator de la Sorbona, Constantin Chiriac a explicat că deocamdată nu este posibil, pentru că universitatea sibiană încearcă să convingă Ministerul Educaţiei să aprobe aceste doctorate. ”Ministerul Educaţiei trebuie să oficializeze această Şcoală Doctorală”, a precizat Constantin Chiriac.

Platforma de doctorate în teatru face parte din evenimentele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival al artelor spectacolului din România, al treilea ca importanţă din Europa şi unul din cele mai importante festivaluri europene, recomandat de Androulla Vassillou, comisarul european pentru Educaţie, Formare, Cultură şi Tineret. Ajuns la cea de-a 20-a ediţie, festivalul continuă până pe 16 iunie. AGERPRES