cula_constantin.jpgCirca 25 milioane lei s-au alocat in acest an de la bugetul statului pentru reabilitarea scolilor si gradinitelor, dotarea laboratoarelor si cabinetelor de specialitate, achizitionarea de materiale si echipamente sportive, a subliniat seful Inspectoratului Scolar Teleorman, Constantin Cula.
El a precizat ca o parte din bani sunt destinati lucrarilor de amenajare a trei campusuri scolare, la Videle, Zimnicea si Rosiorii de Vede. „Asa cum s-a procedat si in anul 2007, sunt fonduri acordate direct scolilor, dar si altele incredintate unor consilii locale ce urmeaza a gestiona acesti bani destinati numai modernizarii invatamantului”, a afirmat inspectorul general.

Potrivit acestuia, cea mai importanta problema ramane construirea de grupuri sanitare, in prezent doar jumatate din unitatile de invatamant din judet avand autorizatii sanitare de functionare. Pe parcursul anului trecut, din bugetul de stat i-au fost repartizate invatamantului teleormanean aproape 40 milioane de lei pentru lucrari de reparatii, consolidari, dotari si achizitionarea de mijloace de transport scolar.