sport_elevi.jpgÎn toate cele 167 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Argeş au fost înfiinţate asociaţii sportive, în cadrul unei campanii de promovare a sportului de echipă în şcoli, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.

„Sunt deosebit de încântat de faptul că termenele propuse în cadrul acestei strategii au fost respectate. Astfel, dacă la începutul implementării, în luna ianuarie 2013, mai puţin de jumătate dintre şcoli şi licee aveau asociaţie sportivă, în prezent toate cele 167 unităţi de învăţământ preuniversitar au înfiinţate astfel de asociaţii”, a declarat prefectul.

Instituţiile de învăţământ au selectat sportul de echipă în funcţie de baza materială de care dispun, iar echipele vor fi înscrise la competiţiile ce vor fi organizate începând cu luna octombrie a acestui an.
Competiţiile se vor desfăşura întâi la nivel zonal, iar finalele vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Piteşti. „Această campanie a fost prezentată la o întâlnire avută la Bucureşti cu mai mulţi prefecţi, care au anunţat că o vor promova şi în judeţele din care provin”, a precizat Cristian Soare.

Campania „Intră în joc – câştigă-ţi sănătatea” are ca obiective stimularea interesului elevilor pentru o viaţă sănătoasă prin sport, reducerea numărului de elevi scutiţi medical la orele de educaţie fizică şi creşterea bazei de selecţie pentru sportul de performanţă. AGERPRES