taban_oana.jpgAnul 2009 a inceput sub semnul pesimismului, mai mult sau mai putin fondat – unii agenti economici sunt afectati de criza, iar altii profita de pe urma ei pentru a-si rezolva probleme legate de un management defectuos. Intr-un climat majoritar influentat de reducerea bugetelor de investitii, privesc lucrurile cu optimism si sunt convinsa ca 2009 va fi un an cel putin la fel de bun ca 2008, cu atat mai mult cu cat anul acesta este un an aniversar pentru noi, implinim 10 ani de activitate.

Un material de Oana Taban, CEO si Fondator al grupului de clinici Dent Estet

Opinia mea este ca oamenii nu vor inceta sa investeasca in sanatate, chiar daca in general bugetul personal sau al familiei ar putea fi afectat. In vremuri de criza, cu atat mai important este sa avem un trup si un suflet sanatos, pentru a ne putea concentra mai bine in rezolvarea problemelor materiale care ne pot afecta.

In ceea ce priveste santatea dentara, este posibil ca o serie de cabinete care nu ofera servicii calitative sa aiba un regres in numarul de pacienti; in majoritatea cazurilor insa, pacientul va alege stomatologia de calitate si, chiar daca aceasta presupune costuri mai ridicate, rezultatele bune si mai ales durabile, garantia serviciilor si profesionalismul medicilor vor fi criteriile dupa care se vor ghida pacientii in final.

In ceea ce priveste DENT ESTET, grupul de clinici stomatologice pe care il conduc, estimarile privind 2009 sunt pozitive. Dupa un 2008 care a adus grupului o cifra de afaceri de 1.3 milioane euro si un portofoliu de 5000 clienti, iata ca 2009, anul in care implinim 10 ani de excelenta pe piata serviciilor stomatologice in Romania aduce deja o crestere cu 20% a numarului de pacienti in luna ianuarie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Pentru a mentine un nivel ridicat de recunoastere si apreciere in randul clientilor nostri, am stabilit pentru DENT ESTET, grupul de firme pe care il conduc, un set de obiective pentru 2009 menite sa ne creasca performantele profesionale

O prima masura are in vedere consolidarea investitiilor majore atat in cazul clinicii DENT ESTET 4 KIDS – prima clinica din tara si printre primele din Sud-Estul Europei dedicata exclusiv copiilor – cat si a achizitiilor unor
echipamente de profil pentru celelalte 3 clinici. Ne preocupa aspectul performantei si calitatii serviciilor oferite in clinicile noastre, prin urmare investitiile sunt constante atat in ceea ce priveste tehnologia si materialele, cat si in ceea ce priveste specializarea si instruirea personalului.

Pe de alta parte, investim in calitatea serviciilor oferite si in nivelul de instruire, comunicare si relationare al medicilor nostri – cerinte care contribuie decisiv la apropierea si fidelizarea pacientilor de clinicile de referinta. Dealtfel, atat in Romania cat si in celelalte tari din Europa, se constata consolidarea optiunii pacientului catre clinicile-brand, clinicile cu traditie pe piata romaneasca, clinici care garanteaza calitatea serviciilor si ridica piata stomatologica catre indici de performanta internationala. Nu in ultimul rand, acordam o atentie si dedicatie sporita acordata copiilor si adolescentilor, segment in care suntem pe primul loc in medicina dentara, este un obiectiv inceput in 2008 si pe care ne focusam si in anul acesta.

La sfarsitul anului trecut am investit 170 000 euro in deschiderea clinicii DENT ESTET 4 KIDS, proiect de suflet, la care am lucrat mai bine de un an si care reuneste medici de stomatologie pediatrica alaturi anestezisti, psihologi si medici de psihiatrie infantila
Proiectul DENT ESTET 4 KIDS s-a nascut datorita importantei deosebite pe care o au prevenirea si interventia stomatologica la copii, in special pe segmentul de varsta 10-14 ani, unde este perioada optima de interventie ortodontica cu succes in cazul anomaliilor aparatului dento-maxilar. Cu toate acestea, acest segment de varsta era aproape absent in cabinetele stomatologice, o data cu deschiderea clinicii, care ofera servicii exclusive si pe segmentul de varsta 10-14 ani, asteptarile au fost depasite si avem din ce in ce mai multi pacienti din aceasta categorie.

Iata de ce, personal, cred si sper ca anul 2009 va fi un an in care preocuparea pentru sanatate va cunoaste un trend ascendent. In ceea ce priveste DENT ESTET – 10 ani de leadership in estetica dentara, vom actiona pentru a ne mentine lideri pe piata si pentru a raspunde cu promptitudine solicitarilor clientilor nostri. Mai mult, avand convingerea ca situatia economica se va redresa, ne pregatim sa anuntam si o veste buna, inaugurarea in viitorul apropiat a unei noi clinici in tara. Toate actiunile pe care le realizam pornesc de la obiectivul nostru, de a asigura cele mai bune servicii, cu cele mai noi metode de tratament, personalizate pe nevoile clientilor nostri.