gradinita.jpgÎn zece şcoli din Harghita nu s-a înscris, până în prezent, niciun elev la clasa pregătitoare, arată o statistică prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Inspectorul cu resursele umane din cadrul ISJ Harghita, Waczel Ferenc, a declarat joi într-o conferinţă de presă că şcolile care nu au înregistrat niciun elev înscris în clasa pregătitoare sunt cele în care se vor organiza clase simultane şi unde sunt aşteptaţi câte doi-trei copii.

Waczel Ferenc a explicat că, de obicei, aceşti copii sunt înscrişi în ultimele zile, dar a făcut un apel la părinţi să nu uite de acest aspect. În Harghita vor funcţiona, în acest an, 40 de clase simultane. “Vom transmite o rugăminte către grădiniţe şi şcoli ca să mai informeze părinţii să-i înscrie pe copii. Se fac clase simultane, din două, trei maxim patru clase, trebuie să iasă 12 copii. Vom avea peste 40 de clase simultane în acest an, spre exemplu clasa pregătitoare cu clasa a II-a sau cu a III-a”, a afirmat Waczel Ferenc.

Inspectorul a adăugat că instituţia pe care o reprezintă încearcă să asigure microbuze, în situaţia în care părinţii doresc ca cei mici să fie transportaţi în centrul de comună sau într-o localitate apropiată.
Până în prezent, în Harghita s-au înscris 2.233 de copii în clasa pregătitoare, ceea ce înseamnă peste două treimi din numărul de 2.900-3.000 de elevi care sunt aşteptaţi la înscriere. Potrivit sursei citate, nu au fost probleme deosebite, doar că unii părinţi ţin neapărat să-şi înscrie copiii la anumite şcoli sau la anumite cadre didactice. AGERPRES