militari.jpeg

La Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu a avut loc pe 31 iulie festivitatea absolvirii studiilor si inaltarii in grad a promotiei 2008 „Intregirea Nationala – 90”. In acest an, 161 de absolventi – 28 de fete si 133 de baieti, au primit gradul de sublocotenent.
In aceeasi zi, la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I”, din Pitesti, a avut loc ceremonialul pentru acordarea primului grad de maistru militar absolventilor „Cursului de formare a maistrilor militari in activitate, pe filiera directa”.

Cursul a fost absolvit de un numar de 57 de cursanti din armele comunicatii si informatica, artilerie si rachete si auto, dintre care 43 fac parte din structurile Ministerului Apararii, iar 14 din cele ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

La Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din Brasov in cadrul unei festivitati care a avut loc tot pe 31 iulie, un numar de 13 piloti militari au primit gradul de sublocotenent.

De asemenea, in aceeasi zi a avut loc ceremonia de inaintare in grad a maistrilor militari promotia 2008, la Scoala de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene de la Boboc.

La Academia Navala „Mircea cel Batran” are avut loc festivitatea de absolvire a promotiei 2008 de ingineri militari (26) si civili (253), precum si de maistri militari (67) ai Scolii Militare de Maistri a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. In acelasi cadru festiv a avut loc si avansarea la gradul de aspirant a promotiei 2004-2009 a Facultatii de Marina Militara.