botosani_protest.jpgCadrele didactice din Botoşani au continuat, joi, seria protestelor începute în urmă cu o săptămână. Peste 300 de profesori au participat la un miting de protest în Piaţa Revoluţiei, cerând plata salariilor aferente lunii februarie. Profesorii, care nu au ţinut orele nici joi, au strigat „Hoţii!”, „Macovei afară!”, „Să vină primarul, să ne dea salariul!”, „Nu cedăm!”, „Mincinoşii!”, „Respectaţi legea!”, „Ei fac economii, noi trăim din datorii!”, „Înc-o revoluţie, ultima soluţie!”.

Ei sunt nemulţumiţi de tergiversările Executivului privind soluţionarea problemelor financiare din învăţământul din Botoşani şi Suceava. „Este mai importanţă Libia pentru România decât noi. Este mai importantă Japonia pentru România decât noi”, a declarat preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte.

Joi, au fost în grevă profesori de la 21 de unităţi de învăţământ. Cadrele didactice nu au intenţia de a renunţa la proteste până nu vor primi drepturile salariale. „Am fost în audienţă la prefect. Ni se spune, în continuare, că ultima noastră speranţă ar fi acel Consiliu Economic şi Social de la Guvern să se întâlnească astăzi (nr. joi) şi să facă rectificare bugatară. Până nu ne vedem banii ajunşi pe carduri, totul este o minciună. Suntem în a noua zi de protest şi cât le trebuia să facă această rectificare bugetară. Nu le pasă de învăţământ”, a afirmat preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Maria Ţiprigan. Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că problemele din învăţământ vor fi soluţionate în cel mai scurt timp, ca urmare a alocării de către Guvern a unor fonduri pentru plata salariilor restante. AGERPRES