afis congres.jpgSocietatea Studenților Mediciniști Iași a deschis înscrierile pentru cea de-a VIII ediție a „Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici, CONGRESSIS 2011”, care se va desfășura în perioada 14 – 17 aprilie, la Iași, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”.

Evenimentul aduce împreună, în fiecare primăvară, aproximativ 700 de studenți la medicină și medici rezidenți din țară și de peste hotare, într-o manifestare științifică de un nivel extrem de ridicat și de o deosebită amploare. Pe parcursul celor 4 zile ale Congresului, ei vor prezenta şi vor audia lucrări de actualitate din domeniul cercetării şi practicii medicale.

Sesiunile ştiinţifice vor fi jurizate de cadre didactice prestigioase din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, iar la final cele mai valoroase comunicări vor fi premiate. Congresul oferă de asemenea participanţilor şansa de a-şi cunoaşte colegii din ţară şi străinătate, de a face schimb de informaţii şi experienţe, creând astfel o reţea de tineri medicinişti competenţi.


Cele patru secțiuni ale congresului, pe care vor fi prezentate și audiate lucrari, sunt: Științe Fundamentale, Științe Chirurgicale, Medicină Internă și Bioetică, fiind singurul congres studențesc din țară care aduce ca noutate secțiunea „Bioetică” și care s-a bucurat de un real succes în ultimii 2 ani de zile.
De asemenea, în cadrul celor 4 zile, vor putea fi audiate peste 25 de conferințe și workshop-uri, susținute de către cele mai prestigioase cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Iași.


Ca în fiecare an, și la această ediție, CONGRESSIS va avea un invitat special din afara țării și anume, doctor Simon Kayemba-Kay’s, MBBS, MD, Departamentul de Pediatrie și Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Universitar din Lausanne, Elveţia.
Deadline-ul pentru trimiterea rezumatelor lucrărilor este 18 martie 2011, iar limba oficială de desfășurare a congresului este limba engleză. Pentru mai multe detalii, vă vizitați site-ul congresului: www.congressis.ro.