Înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea din București vor începe sâmbătă, data limită pentru înscriere la facultățile Universității din București fiind 20 septembrie. Potrivit unui comunicat de presă al UB, pentru cea de-a doua sesiune a admiterii 11 facultăți din cadrul Universității din București au încheiat perioada de confirmare a locurilor ocupate în prima sesiune și au stabilit deja numărul de locuri scoase la concurs pentru sesiunea de toamnă, atât pentru studii universitare de licență, cât și pentru studii universitare de masterat.

Astfel, până la acest moment, cele 11 facultăți din cadrul Universității din București – Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Geografie, Facultatea de Jurnalism și științele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de științe Politice, Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’, Facultatea de Teologie Baptistă și Facultatea de Teologie Romano-Catolică – pun la dispoziția candidaților un număr de aproximativ 1.700 de locuri pentru studii universitare de licență, dintre care 215 de locuri la buget și 1.484 de locuri la taxă.

Restul facultăților – Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Psihologie și științele Educației – urmează să comunice, în aceste zile, numărul de locuri, la buget și taxă, pentru sesiunea de toamnă a admiterii.

În ceea ce privește studiile universitare de masterat, facultățile Universității din București scot la concurs pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr aproximativ de 3.000 de locuri, dintre care 356 de locuri subvenționate de stat și 2.353 de locuri la taxă.

Totodată, înscrierile pentru admiterea 2017 la studii universitare de doctorat sunt programate tot în perioada 1 – 20 septembrie 2017.

Informații despre specializări, cursuri și admiterea la studii universitare de licență și masterat la facultățile Universității pot fi găsite pe website-ul www.admitere.unibuc.ro.

Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea din București pune la dispoziție candidaților un număr total de 641 de locuri la toate cele 21 de școli doctorale ale sale, dintre care 350 de locuri la buget (175 de locuri cu bursă și alte 175 de locuri fără bursă) și 291 de locuri la taxă. Mai multe informații despre admiterea la studii universitare de doctorat pot fi consultate la adresa http://www.doctorat.unibuc.ro.

„În perioada următoare, Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la numărul de locuri scoase la concurs, pentru această sesiune, de fiecare facultate în parte, precum și alte informații referitoare la admitere pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro și pe contul de Facebook Universitatea din București”, afirmă reprezentanții universității. AGERPRES