leonte_giani.jpgLiderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava, Giani Leonte, a declarat, marţi, că înfiinţarea comisiilor anticorupţie în unităţile de învăţământ ”este aberantă” şi trebuie renunţat la această decizie.

”Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a constatat că nu sunt suficiente comisii la nivelul unităţii şcolare şi a mai inventat una: Comisia anticorupţie. Dacă MECS crede că o astfel de comisie e utilă, mă întreb de ce nu a dispus înfiinţarea unei comisii anticorupţie şi la nivelul ministerului şi inspectoratelor şcolare. De ce, din nou, se loveşte pe la spate în şcoli şi birocratizăm excesiv educaţia? Hai să înfiinţăm un post de poliţie în fiecare şcoală ca să creştem calitatea actului educaţional”, a afirmat Leonte.

În opinia lui, printr-o astfel de decizie este ”grav afectată demnitatea oamenilor şcolii şi învăţământului românesc”, astfel încât, prin intermediul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ, solicită renunţarea la constituirea acestei comisii. ”Sunt legi organice care condamnă corupţia, pentru ce o nouă comisie? Cine verifică activitatea acestei comisii? O altă comisie?”, s-a întrebat Leonte. AGERPRES