sala de internet.jpgUniversitatea din Oradea a pregatit si lansat miercuri o pagina de internet foarte accesibila pentru viitorii studenti pentru a se documenta pana la ultimul detaliu despre ce inseamna admiterea la institutia oradeana de invatamant superior.

Rectorul universitatii, Cornel Antal, a declarat, in conferinta de presa, ca noua interfata a butonului de admitere poate fi accesata de pe pagina principala a universitatii, www.uoradea.ro, iar datele au fost incarcate si vor fi prezentate in continuare pana la afisarea rezultatelor, in timp real, de echipa Biroului de comunicare a universitatii.

„Traim intr-o perioada in care impactul vizual este predominant, o imagine inlocuieste o mie de cuvinte, iar campaniile de promovare pe internet au devenit indispensabile pentru publicul nostru-tinta, adica tineretul, dar nu numai”, a precizat rectorul.

Pagina atractiva, usor accesibila, cuprinde toate informatiile necesare si bine structurate privind procesul de admitere, oferta educationala pentru anul universitar 2009-2010 a Universitatii din Oradea si detalii despre facultatile ce o compun. Se specifica documentele necesare pentru inscrierea la concursul de admitere, taxe de admitere, scutiri de taxe, inscriere si desfasurarea concursului de admitere pentru candidatii din Republica Moldova, absolventi de licee din Romania, pentru candidatii din etnia rromilor, pentru studentii straini si informatii despre admiteri trecute, concurenta si medii de admitere.

Echipa Biroului de comunicare al Universitatii Oradea este alcatuita din Olimpia Popovici, Radu Seuche si Florin Maduta, secretarul comisiei centrale de admitere. Pentru buna informare a elevilor de liceu, Universitatea din Oradea a editat in acest an trei ghiduri universitare dedicate admiterii: Ghidul Admiterii 2009 – 2010, Ghidul Admiterii la Licenta si Ghidul Admiterii la Master.

De asemenea, a mai organizat, in perioada 5-6 mai, cea de a doua editie a Zilele Portilor Deschise la Universitatea din Oradea, prima zi fiind dedicata admiterii in ciclul de invatamant superior de licenta, respectiv, a doua, pentru admiterea in al doilea ciclu de invatamant superior, cel de master. Campania de promovare a mai cuprins o caravana a studentilor, insotiti de cadre universitare, care au facut un mare pas inainte, in acest an, comparativ cu cea de anul trecut. Desfasurata pe parcursul a trei luni, caravana de prezentare a Universitatii Oradea a reusit sa ajunga in 34 de licee, cele mai reprezentative, din judetele Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures, Arad si Hunedoara.