studenti7.jpgAdministratorul programului Summer Work Travel, Soribel Feliz, viceconsul al Ambasadei SUA, va discuta, vineri, pe Facebook, cu studenţii interesaţi să călătorească şi să muncească pe timpul vacanţei de vară în Statele Unite.

Un comunicat de presă remis, joi, precizează că discuţia este deschisă studenţilor la zi, români şi străini, înscrişi la facultăţi acreditate. Întrebările pot fi puse în română şi engleză pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

„Programul Summer Work Travel oferă studenţilor înscrişi la cursuri universitare de zi oportunitatea de a lucra şi călători în Statele Unite ale Americii, în perioada vacanţei de vară. Din 2000 până acum peste 40.000 de studenţi români au participat la acest program ce se desfăşoară anual. Cu peste 5.000 de participanţi în 2014, Summer Work Travel este cel mai mare program de schimburi culturale. El permite studenţilor să economisească bani, să viziteze SUA şi să trăiască alături de cetăţeni americani şi de studenţi din alte ţări. Ei obţin astfel o imagine nefiltrată a Statelor Unite, pot lega prietenii sau se pot îndrăgosti de locurile unde călătoresc”, se arată în comunicatul menţionat.

Ambasada SUA aminteşte că programul Vizitatori pentru Schimb de Experienţă promovează înţelegerea la nivel global prin schimburi educaţionale şi culturale.

„Toţi vizitatorii veniţi în SUA pentru schimb de experienţă trebuie să revină în ţara de reşedinţă la încheierea programului pentru a împărtăşi experienţa dobândită cu alte persoane”, adaugă sursa citată. AGERPRES