Infrastructură pentru cercetare, dezvoltată la Bucureşti, Brăila şi Sinaia

univ buc.jpgUniversitatea din Bucureşti anunţă că marţi inaugurează Platforma de Cercetare în Biologie şi Ecologie Sistemică, realizată printr-un proiect în valoare de 40 de milioane de lei, care a presupus realizarea unei infrastructuri pentru cercetare la Bucureşti, Brăila şi Sinaia.

Conform unui comunicat de presă al UB, acest proiect a fost implementat în 57 de luni şi înseamnă construcţia a două noi clădiri destinate activităţilor de cercetare (Bucureşti, Brăila), amenajarea unui ponton de cercetare la Brăila şi modernizarea infrastructurii de cercetare existente în cadrul staţiunii de cercetare Cumpătu (Sinaia), precum şi dotarea laboratoarelor şi a spaţiilor de lucru cu echipamente de cercetare performante, de ultima generaţie.

Scopul proiectului a fost asigurarea premiselor pentru crearea unui pol de excelentă în România în domeniul ecologiei şi biologiei sistemice prin abordarea complexă, transdisciplinară, a sistemelor biologice şi ecologice, în acord cu tendinţele europene şi mondiale, se arată în comunicatul citat.
Conferinţa de închidere a proiectului, organizată marţi, va fi deschisă de prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, şi de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
Vor fi invitate personalităţi din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, reprezentanţi ai Organismului de Implementare (Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică), conducerea Universităţii din Bucureşti, echipa de management şi implementare, cadre didactice şi cercetători din instituţiile beneficiare, doctoranzi şi doctori implicaţi în activitatea de cercetare.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Axa prioritară 2 “Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare”, Domeniul major de intervenţie 2.2 – Investiţii în infrastructura de CDI, Operaţiunea 2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii CD existente şi crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare), se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES