clasa_mica.jpgÎnscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, etapa a IV-a, care este cuprinsă în perioada 2-18 mai, se va face în centrul special de înscriere constituit la Colegiul Naţional ‘I. L. Caragiale”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

„Activitatea de înscriere se va desfăşura în perioada 2-9 mai, când vor fi înscrişi pe locurile disponibile la unităţile dorite copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri, iar între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare”, a precizat Banu.

Potrivit acestuia, informaţii privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013, etapa a IV-a, pot fi solicitate la telverde 0800816021. „Înscrierea se va face în urma completării de către părinte a unei cereri scrise tip, părintele având posibilitatea de a înscrie pe cerere un măr de opţiuni. Pe lângă cerere părinţii pot depune şi documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare. Afişarea listelor se va face în data de 21 mai”, a mai spus reprezentantul IŞMB.

Procedura operaţională de înscriere cuprinde precizări privind activitatea propriu-zisă de înscriere a copiilor în etapa a IV-a, graficul de înscriere şi modelul de cerere de înscriere, documente postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (www.ismb.edu.ro) şi afişate la intrarea în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat cu nivel primar din Bucureşti.

Cea de-a treia etapă de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I, destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie, se încheie miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În această etapă au putut fi înscrişi şi copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la şcoala de circumscripţie, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare merge „foarte bine” şi că în cea de-a treia etapă au fost înscrişi, până la acel moment, 2.980 de copii. „În a treia etapă la clasa pregătitoare au fost înscrişi 2.980 de copii şi 4.741 la clasa întâi. Acest proces se finalizează pe 25 aprilie. Merge foarte bine procesul şi îi vom cuprinde pe toţi copiii”, a susţinut Oana Badea.

Ea a precizat că singurul moment în care inspectoratele şcolare vor permite suplimentarea numărului de clase va fi cel dintre etapa a treia şi a patra a procesului de înscriere a copiilor, însă după ce se va face o evaluare a locurilor. Oana Badea a mai arătat că se pot permite două schimburi în care copiii pot învăţa şi extinderea claselor se poate face în spaţii din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ respective, nefiind permis un al treilea schimb. AGERPRES