gradinita.jpgInscrierea copiilor in gradinite va avea loc in perioada 15 mai – 1 iunie, iar reinscrierea in perioada 7 aprilie – 15 mai pentru copiii care au frecventat gradinita in aceeasi unitate in anul scolar 2008-2009.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca transferul copiilor de la o unitate la alta se realizeaza la cererea parintilor, cu avizul celor doua unitati scolare, in perioada 7 aprilie – 15 mai 2009.

Potrivit inspectorului, inscrierile copiilor se vor face in functie de existenta fratilor si a surorilor in aceeasi gradinita, domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei, locul de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali in apropierea gradinitei.

„Pentru asigurarea transparentei acestei activitati, conducerile unitatilor de invatamant prescolar sunt obligate sa afiseze la intrarea in gradinita si sa informeze pe toti cei interesati perioada stabilita pentru reinscrieri si inscrieri, capacitatea gradinitei (numarul de copii/ grupe aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2009 – 2010), numarul de copii reinscrisi/ inscrisi zilnic in perioada planificata, perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari si/ sau reparatii”, a sustinut Banu.

Totodata, cererile se primesc si se inregistreaza, in ordinea depunerii, indiferent de numarul acestora si de capacitatea de cuprindere in gradinita. Purtatorul de cuvant a precizat ca, in perioada 1 – 5 iunie, cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in cadrul Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant. Afisarea listelor cuprinzand atat cererile aprobate cat si cele respinse se va face in data de 8 iunie, in loc vizibil, la intrarea in gradinite.

Parintii copiilor cu cererile neaprobate au posibilitatea sa opteze pentru inscrierea in alte gradinite, in limita locurilor disponibile, pana la data de 15 septembrie 2009. „Se interzice conditionarea inscrierii/ reinscrierii copiilor in gradinite, de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor”, a subliniat Marian Banu. Conform planului de scolarizare pentru anul scolar 2009-2010, numarul locurilor in gradinitele din municipiul Bucuresti este de 29.940 (1.497 de grupe).