clasa_pregatitoare1.jpgNumărul elevilor care au fost înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, este cu aproximativ 400 de copii mai mic decât cel estimat iniţial de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Şeful ISJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat că după etapa a doua de înscriere au fost depuse în total 2.831 de cereri, numărul estimat iniţial fiind de 3.218 înscrieri. Potrivit lui Tabără, diferenţele sunt cauzate în special de mediul rural, unde înscrierile se fac în mod obişnuit mai târziu, în timp ce alţi copii fie vor continua încă un an la grădiniţă, fie au fost înscrişi la şcoli din alte judeţe.

În ceea ce priveşte mediul urban, există trei clase unde nu s-a adunat numărul minim de 20 de elevi, două în Bistriţa şi una în Năsăud, copiii înscrişi urmând să fie distribuiţi la alte unităţi de învăţământ. „Avem o problemă la ‘Corneliu Baba’, unde nu avem decât şapte elevi înscrişi, la Colegiul ‘George Coşbuc’ din Năsăud, unde avem zece elevi înscrişi, şi o clasă de step-by-step de la ‘Lucian Blaga’, unde avem 13 elevi înscrişi. În acest moment, o să propun în Consiliul de Administraţie redistribuirea acestor copii la alte şcoli, ca să putem porni cu formaţiuni către limita maximă şi să putem susţine ulterior finanţarea pe elev”, a spus Camelia Tabără. Numărul exact al claselor pregătitoare va fi cunoscut abia după finalizarea tuturor înscrierilor. AGERPRES