bacalaureat.jpgCadrele didactice vor intra in concediul fara plata in perioada in care elevii care urmeaza sa absolve in vara anului viitor liceul trebuie sa se inscrie la examenul de Bacalaureat, sustin liderii sindicali.

Laviniu Lacusta, vicepresedinte USLIP, sustine ca Ministerul Educatiei adopta decizii gresite, una dintre acestea fiind trimiterea in cele patru zile de concediu fara plata exact in perioada in care elevii din clasa a XII-a ar trebui sa se inscrie la examenul de Bacalaureat.

„Este o contradictie intre metodologie si zilele libere impuse de Ministerul Educatiei. Metodologia de inscriere la Bacalaureat coincide cu aceleasi prevederi privind zilele libere fara plata. Ambele au fost emise de Minister”, a spus Lacusta.


In opinia reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, situatia poate fi rezolvata de fiecare director de liceu in parte. Astfel, in saptamana care precede concediul dirigintii vor aduna datele si optiunile elevilor iar in saptamana 14-18 decembrie acestia isi vor depune singuri dosarele de inscriere la secretariatele liceelor.


„Pana pe 14 decembrie dirigintii au obligatia de a aduna toate informatiile legate de elevii care se vor inscrie la Bacalaureat. In perioada 14 – 18 decembrie scolile nu se inchid. Secretariatele isi vor continua activitatea iar elevii pot veni sa se inscrie la examenul de Bacalaureat”, a spus Lilian Romaniuc, inspectorul sef al ISJ. AGERPRES