univ_pitesti.jpgÎnscrierile pentru programele de studii de licenţă organizate de cele 11 facultăţi ale Universităţii din Piteşti încep în data de 10 iulie, conform programului de admitere dat publicităţii de instituţia de învăţământ superior.

Înscrierile se vor încheia pe 22 iulie, pe 23 şi 24 iulie fiind programate probele de aptitudini şi cele de concurs, acolo unde se organizează. Înmatriculările se vor face între 26 şi 30 iulie, iar pe 31 iulie se vor publica rezultatele finale ale admiterii.

Examenul de Bacalaureat are o pondere între 25% şi 90%, la calculul mediei finale de admitere fiind avute în vedere, în funcţie de facultate şi specializare, notele obţinute la anumite probe ale acestui examen. În plus, la Facultatea de Teologie Ortodoxă candidaţii vor trebui să treacă şi de probe orale, de aptitudini sau interviuri, în timp ce la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este prevăzută şi o probă practică obligatorie de aptitudini.

Pentru programele de studii de licenţă de la cele 11 facultăţi ale Universităţii din Piteşti sunt disponibile, la sesiunea de admitere din iulie, 3.836 de locuri la peste 40 de specializări. Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice (890), iar cele mai puţine la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (150).

O a doua sesiune de admitere, în limita locurilor rămase neocupate, este programată între 1 şi 15 septembrie. AGERPRES