Termenul-limită pentru înscrierea în cea de-a şasea ediţie a programului Bursele ANIS se prelungeşte până la data de 30 septembrie, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii, organizatorul competiţiei.

Asistenţii universitari, lectorii şi doctoranzii pot aplica la una dintre cele şapte categorii propuse în cadrul programului şi pot fi recompensaţi pentru inovaţie în procesul de predare cu 11 burse în valoare de 5.000 de euro.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „burseleANIS 2023 Asociatia patronalaa industriei de software si servicii BURSELE ANIS 2023 EDIȚIA 2023 Deadline-ul pentru înscrieri a fost extins până la 30 septembrie. APLICĂACUM Parteneri: A Bitdefender. Adobe Deutsche Bank endava EVIDEN Softbinator wipro)!”

Potrivit sursei citate, programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată ţara, care au vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2023), au introdus un curs/laborator nou în programă sau au actualizat unul existent, folosind metode inovatoare de predare, bazate pe noi tehnologii şi care se încadrează într-unul dintre cele şapte domenii tehnologice propuse în anul universitar 2023 – 2024: Artificial Intelligence & Machine Learning, Big Data, Cybersecurity, Internet of Things (IoT), Blockchain, Virtual Reality şi Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT).

Reprezentanţii ANIS precizează că, pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus este sprijinit de facultate, fiind cuprins în planul de învăţământ aferent anului universitar 2023-2024, în oricare dintre formele recunoscute: obligatoriu, opţional sau facultativ.

De asemenea, în premieră, în acest an, pot participa la program şi doctoranzii, nu doar asistenţii universitari şi lectorii.

Evaluarea proiectelor înscrise se va realiza în cursul lunii octombrie 2023, urmând ca bursele să fie anunţate public în cadrul evenimentului anual Gala Bursele ANIS programată pentru 15 noiembrie 2023.

La ediţiile anterioare, dintre cele 152 de proiecte înscrise, 56 au obţinut sponsorizări în valoare totală de 280.000 de euro. Până în prezent, la Bursele ANIS au participat asistenţi universitari şi lectori de la 51 de facultăţi, aflate în 11 centre universitare din România. AGERPRES