Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztely Irma, a cerut sâmbătă sprijinul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pentru înfiinţarea unui Centru de excelenţă în judeţ, arătând că elevii covăsneni au obţinut în ultimii trei ani performanţe remarcabile la concursurile şi olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale.

Keresztely Irma a declarat în cadrul unei reuniuni desfăşurate la Întorsura Buzăului, la care a participat şi ministrul Educaţiei, că judeţul Covasna se află pe locul patru la nivel naţional în ce priveşte rezultatele la olimpiadele internaţionale.

„Judeţul Covasna se află pe locul patru la nivel naţional, după Bucureşti, Iaşi şi Constanţa în ce priveşte rezultatele obţinute de elevi la olimpiadele internaţionale, raportat la mia de populaţie şcolară. Este meritul elevilor şi al profesorilor şi am argumente solide pentru a cere conducerii ministerului sprijinul pentru ca şi în judeţul Covasna să se înfiinţeze un Centru de excelenţă pentru educaţie. Este un judeţ mic, dar cu un potenţial intelectual foarte mare”, a declarat Keresztely Irma. AGERPRES