Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a luat decizia ca, începând de joi, să scurteze orele de curs în şcolile din Târgovişte care nu sunt racordate la niciun sistem de încălzire, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Dâmboviţa, Mihaela Anton.

Măsura vizează 18 unităţi de învăţământ din Târgovişte şi va fi valabilă până la montarea de centrale termice în aceste unităţi de învăţământ. Orele de curs au fost scurtate cu cinci minute, la fel şi pauzele se reduc, pentru ca elevii să stea mai puţin timp în clasele neîncălzite. Măsura a fost luată după ce mai mulţi părinţi şi cadre didactice au ridicat problema frigului din încăperile şcolilor.

Municipiul Târgovişte a renunţat, din acest an, la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, după ce Termica nu a mai putut, din luna mai, să furnizeze niciun serviciu din cauza situaţiei financiare în care se afla. Consilierii locali au hotărât montarea de centrale termice în unităţile de învăţământ, în blocurile ANL şi cele sociale. În prezent, procesul de montare a centralelor este în desfăşurare, în diferite etape: de atribuire a contractelor sau de execuţie a lucrării. AGERPRES