Un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat a fost implementat în unităţile de învăţământ din Argeş, nefiind înregistrate probleme deosebite în prima zi de şcoală, a anunţat Instituţia Prefectului.

„Prefectul Emanuel Soare a fost azi (luni n.r.) în Piteşti, la câteva unităţi şcolare, pentru a constata la faţa locului dacă măsurile propuse sunt eficiente sau nu. Nu au fost semnalate probleme deosebite, la fiecare unitate şcolară fiind prezente echipaje ale Poliţiei Locale sau Naţionale. Programul defalcat de începere a cursurilor funcţionează foarte bine în practică, dar se recomandă ca şi angajatorii să manifeste înţelegere pentru părinţii care pot întârzia la serviciu, după ce îşi lasă copiii la şcoală”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Părinţilor din mediul urban, în special celor din municipiul Piteşti, li se recomandă să îşi trimită copiii cu autobuzul la şcoală, acolo unde distanţa dintre domiciliu şi unitatea de învăţământ este mai mare.

„Publitrans (societatea de transport din Piteşti n.r.) a suplimentat numărul autobuzelor prezente pe traseu, acestea circulând cu un număr rezonabil de pasageri. (…) Folosirea autoturismului personal duce la aglomerarea intrărilor în şcoli şi a străzilor din oraş, în general”, se mai menţionează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Primăria Piteşti nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului propuse de Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi aprobate prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Instituţia Prefectului Argeş estimează că aceste măsuri vor duce la reducerea aglomeraţiei şi fluidizarea traficului în câteva puncte cheie ale oraşului.

Potrivit unei decizii a CJSU Argeş, unităţile de învăţământ din municipiile Piteşti, Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş, oraşele Mioveni, Ştefăneşti, Topoloveni şi Costeşti, precum şi din 80 de comune, au început cursurile în scenariul verde. În scenariul galben sunt 14 comune, în timp ce în scenariul roşu se află o singură localitate – comuna Cuca. AGERPRES