Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita va premia, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun elev din clasa a XII-a, din fiecare liceu al judeţului, în urma nominalizărilor făcute de unităţile şcolare. Inspectorul şcolar general Bartolf Hedvig a explicat că s-a solicitat conducerilor liceelor să propună câte un elev din clasa a XII-a care a avut rezultate foarte bune la învăţătură pe parcursul celor patru ani şi merită aprecierea şi recunoştinţa celorlalţi.

Dacă există doi elevi nominalizaţi la egalitate, din acelaşi liceu, se iau în considerare şi activităţile extracurriculare derulare, în interesul şcolii şi al comunităţii.

Vor fi premiaţi 38 de elevi de la toate liceele din judeţ, aceştia urmând să primească din partea Inspectoratului Şcolar cărţi şi o diplomă de excelenţă. În funcţie de timpul disponibil, reprezentanţii ISJ vor participa la festivităţile de premiere de la finalul anului şcolar. Este al treilea an consecutiv când ISJ Harghita premiază, din surse proprii, cel mai bun elev din clasa a XII-a din fiecare liceu, decizia fiind luată pentru a răsplăti eforturile depuse, dar şi pentru a-i motiva pentru anii studenţiei.

“Noi apreciem foarte mult munca depusă, rezultatele bune şi ne exprimăm recunoştinţa faţă de cel mai bun elev, care a luat şcoala în serios. (…) Pentru că mulţi au cap, dar nu toţi învaţă şi considerăm că merită o apreciere, chiar dacă este simbolică”, a spus Bartolf Hedvig.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Harghita şi-a exprimat de mai multe ori încrederea în valorile sistemului judeţean de educaţie şi a susţinut iniţiativele prin care elevii cei mai buni au fost răsplătiţi. AGERPRES