Inspectoratul Şcolar Sibiu începe o campanie de strângere de calculatoare pentru elevii care nu au putut face lecţii online

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Alexandru Dumbravă, va începe o campanie de strângere de calculatoare, laptopuri, tablete, pentru elevii care nu au putut face lecţii online.

“Vreau să pornesc o campanie de strângere de calculatoare de donat, o să stabilim o configuraţie minimă de la care pot să le doneze. O să dăm o locaţie unde să le aducă şi, pe măsură ce se strâng, o să chemăm microbuzele şcolare să le ducă în sate”, a declarat şeful IŞJ Sibiu, Alexandru Dumbravă.

Potrivit sursei citate, IŞJ are o listă cu peste 500 de copii care nu au acasă un calculator şi familiile lor nu au posibilitatea să le cumpere. Pe lângă aceşti copii, alţi 3.500 nu au reuşit să facă temele online, fie pentru că nu au părinţi care să se ocupe de ei, fie că nu au internet. O companie a făcut deja oferte şcolilor ca să facă abonamente la internet, cu promisiunea că toţi elevii din acele şcoli vor beneficia fiecare de conexiune gratuită până pe 31 august şi câte un stick de date.  “Undeva la 3.500 – 4.000 de copii nu au prea putut face lecţii online, dar acum încercăm şi pentru ei să facem ceva”, a explicat Alexandru Dumbravă.

Şeful IŞJ Sibiu estimează că 90% dintre copii au făcut temele online. “Chiar am avut mulţi care ne-au acuzat că s-au făcut prea mult lecţii online”, a adăugat Alexandru Dumbravă. AGERPRES